Sunday, February 27, 2011

...Sayangku...

Entah mengapa, semakin hari aq semakin sayangkan diri kekasih hatiku ini... Setiap masa aq memikirkan dirinya.. Dalam setiap helaan nafasku, daku xpernah melupakannya..

Sayangku, abg amat menyintai dirimu syg..
Abg amat merinduimu syg..
Cinta ini hanya utkmu syg..
Setiap saat, waktu dan ketika, hnya syg dhati abg..
Sygku, dirimu adalah rusuk kiriku, pelengkap hidupku...
Kehadiranmu mendamaikan hatiku..
Senyumanmu ku dambakan krn senyumanmu menenangkan hatiku..
Sygku, dirimu umpama bintang utara, penunjuk jalan yg cerah..
Syg, dikau beri ku harapan saat ku jatuh agar bangun semula..
Sygku, abg amat menyintai dirimu..
Abg menyintai dirimu seadanya...
Seluas mana pun laut dmuka bumi, luas lagi hamparan cintaku pdmu..
Sebiru mana warna langit, biru lagi cintaku pdmu..
Abg tanamkan pohon yg merimbun, utk dirimu berteduh dbawahnya..
Abg suburi benih cinta yg tersemai..
Abg hujani dengan kasih dan sayang..
Abg setia menjadi tempatmu bersandar sygku..
Cinta dan syg ni akan ku surami dgn keteguhan iman..
Jernih syurga kita bersama selamanya..
Abg akan didik syg dgn kasih syg..
Abg akan juga didik syg menjadi seorang isteri yg solehah..
Syg adalah bidadari abg didunia dan diakhirat..
Ya Allah, kau berkatilah jalinan yg suci ini..
Ku amat menyintai dirinya..
Ku amat menyayanginya...
Dialah segalanya dhatiku...
Dikaulah isteri ku, kekuatanku dan temanku yg amat kucintai..
Dihatiku hanya ada dirimu seorang sahaja sygku..

ps: sygku, itulah cincin perkahwinan kita... abg cintakan syg selamanya..

Tuesday, February 22, 2011

My Angel My Sweet Heart For The Rest Of My Life

Tatkala aq kesorgan, aq sering berDOA agar dikurniakan peneman setia utk menemani hidupku..

Ya Allah, kurniakan daku serikandi..
Yang bakal menjadi penyejuk dimata dan dihatiku..
Di dunia dia lah penyeri.. Di syurga menanti dia lah bidadari...

Ya Allah, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu, agar bertambah kekuatan ku untuk mencintai-Mu. Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu Ya Allah, jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu, agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta semu. Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu. Ya Allah, jika aku rindu, jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindukan syurga-Mu. Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasih-Mu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirmu.


Kamar hatiku, sekian lama
Suram dan sepi, kekosongan
Aku mencari insan sejati
Untuk menemani hidupku

Adam dan Hawa diciptakanNya
Disemai rasa kasih sayang
Agar bersemi ketenangan
Dan kedamaian di hati

Ku harap hanya keikhlasan
Dan ku rindukan keramahan
Aku inginkan kemesraan
Berkekalan berpanjangan

Mengasihimu, dikasihi
Menyayangimu, disayangi
Merindui dan dirindui
Saling mengerti di hati

Biar hilang kabus di wajahku
Biar tenang resah di dadaku
Terimalah serta kabulkan harapan ini
Oh Tuhan

Ku melafazkan kata penuh makna
Bersaksi Tuhan yang Maha Pemurah
Hidup mati jodoh pertemuan
Ditentu Allah yang Esa
Perkenankan hasrat di hatiku..

Akhirnya pintu hatiku diketuk oleh seorang wanita, semuanye berlaku tanpa disengajakan.. Benar kata bijak pandai, kita perlu bersedia menerima jodoh yg akan tiba tanpa diduga dan tanpa di sangka sangka..

Ya Allah, aq bersyukur kepadaMu. Kau telah perkenankan doa kudusku.. Kau kurniakan ku wanita yg mempunyai sifat2 yg memang daku cari selama ini.. Bagi ku, dia telah melengkapkan ku.. Dia berikanku ketenangan dan kedamaian jiwa..

Sayangku... Puteri Hatiku.. Terima Kasih krn hadir dlm hidupku.. Abg amat menyintaimu syg.. Keluarga abg merestui hubungan kita... For the rest of my life, i'll be with you.. I'll stay by your side, honest and true to the end of my time, i'll there for you..

ikhlas menyintaimu,
Muhamad Firdaus Hafizi @ Aus

video
Abg persembahkan lagu ini khas utkmu sygku..

Thursday, February 17, 2011

Bachelor in Administrative Science Club 2010/2011

Mak kata, rezeki ada dimana2.. Benar kata mak, aq xsangka diberi jawatan di dalam persatuan sebagai Exco Tugas2 Khas di dlm BASIC (Bachelor in Administrative Science Club), satu kelab yg khas utk setiap program.. Setiap kod program ada club mereka tersendiri.. Satu majlis telah diadakan utk memperkenalkan barisan ahli majlis kepada semua pelajar program kami.. Sbg pendekatan utk mereka mengenali kami.. Aq telah mendapat mandat utk mengelola sebuah aktiviti bernama Majlis Kecemerlangan BASIC 2011 dan aq secara rasmi adalah Pengarah Projek nyer.. huhu.. Ini kali pertama aq organize program mcmni... Ketar lutut pun ada.. Huhu.. Tp xmengapa, aq mempunyai barisan jawatankuasa yg akan membantu aq memudahkan perjalanan majlis dari A to Z.. Majlis ni akan berlangsung pada 17/3/2011 di SP Inn, Kedah..

Nama di bawah adalah nama ahli jawatankuasa yg terlibat :

Ketua projek : Muhamad Firdaus Hafizi

Timbalan Ketua Projek : Mohd Azril Anis

Setiausaha : Mohd Shafiq

Naib Setiausaha : Madihah

Bendahari : Muna Zaleha

Naib Bandahari : Shah Reza

Exco Protokol : Huzlan

Exco Cenderahati : Noor Izzaty

Exco Makanan : Afizana Izura

Exco P/A System&Prop : Mohammad Rahime

Exco Persembahan : Khairul Hafiz

Exco Publisiti / Sijil : Azimah

Exco Kebersihan : Siti Fatihah

Exco Kebajikan : Siti Shakirah

Exco Pengangkutan : Mohd Qhairul Nazri

Exco Pendaftaran : Mohamad Izham/ Faridul Atrash/ Che Farah Aini/ Nadya Mustika

Exco Logistik : Wan Mohd Aimi/ Mohd Khairul Azhan

Master of Ceremony : Zulkifli / Aziza

Photographer : Futera Naim

atas:gambar sewaktu AGM 1st 2011

bawah: logo club Kami

Kemiskinan yg melampau

Inilah semester yg paling perit wat diri aq.. Baru bulan 2 tp wit PTPTN aq da hbs, kering kontang.. Ya Allah,hny Kau yg tahu betapa perit ku rasakan.. Aq nk minta kt parent aq tp aq segan, mana x nya, dpt PTPTN masa bulan 1 tp bln 2 da hbs.. Maunyer dorg x investigate dan soal desak aq dan aq juga bkn suker susahkan family aq.. I love them so much.. CUkuplah selama ni dorg bersusah utk aq, kali ni biarlah aq bersusah sendirian.. Bila kwn2 ajak mkn luar, aq xtaw nk ckp mcmne utk mengatakan bahawa aq mmg da xda wit.. Tp aq terpaksa tebalkan muka aq dgn meminjam dari kwn2 aq, itu saja cara yg ada utk meneruskan hidup aq.. Kwn aq yg sorg ni, dia amat baik hati dan aq doakan dia dmurahkan rezeki, dia beri aq pinjam wit dia yg sementara waktu.. Dan aq da kuarkan semua duit tabung aq yg penuh syiling utk ditukarkan dgn wit kertas.. Setakat lepas utk isi minyak moto,cukuplah.. Kini, aq dlm dilemma.. Aq ketandusan wit dan pd masa yg sama aq harus membayar segalanya utk pengajian aq (fotostat, print, bli buku, minyak moto, barang makanan).. Klulah wit blh turun mcm hujan turun dari langit.. huhu...
without money, life will be miserable..

18/2/2011

Sudah agak lama aq x ke udara (amboi,mcm dj la plak)... hehe... Bkn apa, aq skrg ni bz yg xkira masa.. Aq ada masa utk ber-facebooking tp xda masa utk ber-bloging.. Facebook aq buka kejap jer,nk tgk kot2 ada new post or new comment.. Pastu aq off.. Nk ber-blog ni aq kne amek masa utk taip.. Biasalah,aq mana byk idea utk menulis.. huhu.. sowi la klu korg tgk blog aq ni masih di tampuk yg lma.. huu..

bz gler aq bulan ni @ sem ni.. huhu